Food of the week: Christmas Breakfast


28 December, 2014

Het was zo ver, eindelijk een heerlijke kerst en daarbij hoort een kerstontbijt! Op 2de kerstdag besloot mijn vriend een kerstontbijt te maken voor mij en mijn ouders. Heel simpel en gemakkelijk om zelf thuis te maken, kijk snel verder!



Het kerstontbijt bestond uit een 2 gangen menu. 


De eerste gang bestond uit wentelteefjes met rietsuiker en lichtelijk bestrooit met kaneel. Daarbij een toast met ei gemengd met melk en nog heel even gebakken met bieslook. Daarnaast lag een heerlijk trosje cherry tomaatjes, zoeter dan de normale. Ze waren zo gebakken dat de tomaatjes net opengescheurd waren zodat ze meer smaak hebben.



Als tweede gang eindigde we met een toetje. Deze bestond uit yoghurt, degisteve (naturel granen koekjes), banaan, aardbei en pistachenootjes. Onderop lag de degisteve met daarboven de yoghurt. Daarna zijn de aarbeien en bananen stukjes erin gelegd met de pistachenootjes. Als laatste is alles bestrooid met een beetje rietsuiker waardoor de yoghurt minder zuur smaakt. Het smaakte apart maar al gauw was het heerlijk! Je zou het kunnen vergelijken met een cornflakes ontbijt maar dan met fruit en nootjes erin, veel frisser!



Dit ontbijt gaan we zeker vaker maken want het was super lekker en dat voor de eerste keer klaar gemaakt!

Dus wil je je vrouwtje of mannetje lekker verwennen met ontbijt op bed? Dan is dit een prachtig idee om te serveren!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten